Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Gemeente verwacht afname wachttijden voor reisdocument

Zwolle – De gemeente Zwolle zet extra medewerkers in om de wachttijden voor het aanvragen en ophalen van reisdocumenten te verkorten. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de VVD door burgemeester Peter Snijders.

Op dit moment is de wachttijd terug gebracht naar gemiddeld drie weken. Door de extra inzet van vier nieuwe medewerkers konden meer balies geopend worden voor zowel het aanvragen als het afhalen van paspoorten of identiteitskaarten. De extra inzet kwam wat traag op gang gelet op de krapte op de arbeidsmarkt. Met de vakanties in zicht is het gelukt om ook studenten die nog een vakantiebaan zoeken in te zetten.

Hiernaast zijn ook de vaste medewerkers op extra avondopenstellingen naast de standaard avonden (dinsdags en donderdags) ingezet om de wachttijden in te lopen. De extra avondopenstellingen waren vóór de maand juni niet mogelijk, omdat die avonden ingeroosterd waren voor de inschrijving van de Oekraïense vluchtelingen. De inschatting is dat met het inlopen van de wachttijden de reguliere tijden voldoende moeten zijn om de aanvragen te verwerken. Bovendien is de verwachting dat de aanvragen voor reisdocumenten eind juli gaan afnemen.

Het is bij de gemeente niet bekend dat er mensen zijn die hun vakantie hebben moeten afzeggen vanwege de wachttijden voor reispapieren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button