Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Fusie Isala en Noorderboog: 1 ziekenhuisorganisatie groot Regio Zwolle

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft goedkeuring gegeven voor de fusie van Isala en Zorgcombinatie Noorderboog. Nu de NZa goedkeuring heeft gegeven, staat niets meer in de weg om het definitieve besluit tot fusie te nemen. Beide Raden van Bestuur gaan ervan uit dat voor de kerst de handtekening gezet wordt voor de bestuurlijke fusie met ingang van 1 januari 2015.

Eén ziekenhuisorganisatie voor groot Regio Zwolle

De fusie past in de strategie van Isala en Noorderboog om in de regio het beste aanbod van basis- en topzorg te leveren en moet leiden tot één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. Het uitgangspunt voor de inrichting van de nieuwe organisatie is ‘zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet’. Door de fusie en de spreiding van zorg over vijf locaties verwachten de ziekenhuizen te kunnen blijven staan voor de kwaliteit en bereikbaarheid van de ziekenhuiszorg in de regio’s Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

Zorgaanbod voor regio Zwolle blijft gehandhaafd

Het huidige zorgaanbod voor de regio Zwolle blijft gehandhaafd. Het toekomstige aanbod van het Diaconessenhuis in Meppel omvat 7 x 24 uur spoedzorg in samenwerking met de huisartsen en de ambulancediensten. Daarnaast concentreert het ziekenhuis zich op planbare behandelingen met kortdurende opnamen en dagbehandeling en zijn er vier tot zes operatiekamers beschikbaar. Ook blijft er een polikliniekfunctie voor alle specialismen. De polikliniek in Steenwijk wordt versneld versterkt. De ouderenzorg (VV&T) van Noorderboog wordt een aparte organisatie binnen het concern. De poliklinieken in Kampen en Heerde blijven gehandhaafd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button