EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Frosty Food Zwolle in beeld voor locatie IJsbeeldenfestival

Zwolle – Wordt de locatie Frosty Food naast het Scania / Beers terrein de nieuwe locatie voor het IJsbeeldenfestival? Over deze locatie en andere plekken in de stad heeft de organisator van het IJsbeeldenfestival donderdag een gesprek met de gemeente Zwolle.

Koelcellen

IJsbeeldenfestival Manager Marc van Aalst: ‘Frosty Food is op dit moment de meest in het oog springende locatie. Het ligt naast het braakliggende Scania terrein. Hier kan een evenemententent worden opgezet.’ Over Frosty Food, Warehousing & Logistics voor diepvriesproducten, zegt van Aalst: ‘De koelcellen van het bedrijf zijn natuurlijk ideaal voor de ijsbeelden. Maandag hebben we een gesprek met de omliggende bedrijven.’

Nieuwe tijdelijke evenementenlocatie

Het braakliggende terrein grenzend aan de koelhuizen van Frosty Food wordt dit jaar voor de eerste keer als evenemententerrein gebruikt. Op Koningsdag zal High Energy Events hier neerstrijken met hun Kingdance festival. Een kleine 10 dagen later is het de beurt aan Dance 4 Liberation op Bevrijdingsdag. Zij zullen het parkeerterrein van Scania gebruiken die naast Frosty Food ligt. Dit terrein wordt door Scania gehuurd van de gemeente Zwolle om nieuw geproduceerde vrachtwagens te stallen. In de periode dat de dance-evenementen plaatsvinden gaat Scania voor de stalling uitwijken naar de parkeerterreinen van de IJsselhallen. De locatie wordt door de gemeente als tijdelijke locatie bestempeld. Er wordt voor de dancefeesten gekeken naar een permanenter onderkomen.

Maximale inzet om IJsbeelden voor Zwolle te behouden

Onlangs drong de VVD fractie in Zwolle er bij de wethouder op aan om alles op alles te zetten om het IJsbeeldenfestival voor de gemeente Zwolle te behouden. Dit vanwege de grote toeristische, culturele, dus economische waarde voor de stad. Dat dit ook daadwerkelijk gebeurt blijkt uit de reactie van van Aalst: ‘De contacten met de gemeente zijn zeer goed. Ze dragen ook locaties aan.’

Het IJsbeeldenfestival was dit jaar voor het laatst in de NS loods achter het station. Deze loods gaat dit jaar tegen de vlakte vanwege de bouw van een busbrug. Hierdoor moest het festival op zoek naar een nieuwe locatie.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button