Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

1500 meter lange wieler- en skatebaan Stadshagen in april open

Zwolle – Onlangs is wegenbouwer Schagen Infra begonnen met de aanleg van een wielerparcours in de wijk Stadshagen. Een gezamenlijk project van de wielrenclubs Hanzerenners, Swolland en GazGaz, de schaatsvereniging Zwolle en de gemeente.

Wedstrijdlocatie

Het parcours wordt aangelegd langs de oude weg van Zwolle naar Hasselt, langs de Milligerplas. Een groot gedeelte van de nieuwe baan maakt gebruik van het bestaande asfalt van de Hasselterweg in Stadshagen. De baan wordt 1500 meter lang en wordt aangelegd als een soort ovaal. Twee evenredige asfaltstroken van 3,5 meter breed worden aan het eind met elkaar verbonden door een bocht.

Gebruik

Zodra het klaar is zal het door de verenigingen gebruikt gaan worden voor intervaltrainingen, training- en wedstrijdlocatie voor de jeugdleden en voor interclub-wedstrijden en wedstrijden onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). De schaatsvereniging Zwolle gaat de baan gebruiken om te skeeleren. Na de opening ligt het beheer van de skeeler-/wielerbaan in handen van wielervereniging Hanzerenners Zwolle.

Idee 8 jaar geleden

Het idee voor de baan dateert van 8 jaar geleden. De steeds groter wordende amateurwielerclub de Hanzerenners zagen dat het veilig trainen op de weg steeds problematischer werd. De groepen werden steeds groter. Daarom is er door de toenmalige voorzitter van de Hanzerenners bij de gemeente Zwolle het verzoek gedaan om een wielerparcours te realiseren.

Financiering

De baan wordt voor een groot gedeelte gefinancierd door Schagen Groep, dat in het kader van het 65-jarig bestaan van het bedrijf maar liefst 30.000 euro heeft gedoneerd.  Als alles volgens planning verloopt, dan kan de baan medio april in gebruik worden genomen. En dat voor minimaal zeven jaar. Na deze periode is de toekomst onzeker en afhankelijk van de ontwikkeling van de woningbouw in Stadshagen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button