Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nederlands grootste forel- en karperplas opent zaterdag bij Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 2 april 2016 wordt een nieuwe karper- en forelplas geopend nabij Zwolle. Een bekende Nederlandse topvisser zal De Koperen Plas om 12 uur ’s middags officieel openen.  De locatie, gelegen naast voormalig restaurant de Koperen Hoogte aan de A28 bij Zwolle, is van alle gemakken voorzien voor de kaper- en forelvisser.

Faciliteiten bezichtigen

Tijdens de opening kunnen de plas en vijvers inclusief  alle faciliteiten gratis worden bezichtigd.  Het vispaviljoen is ook geopend en er zijn diverse standhouders met vismateriaal. Op het terrein worden vliegwerp- en vliegbinddemonstraties gegeven. De kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen en kunnen (onder begeleiding) een rondvaart op de plas maken.

Live uitzetting forellen tot 6 kilo

Ook is er een live uitzetting van de grootste forellen op de Catch & Release vijver. Naar verwachting zo’n 100 forellen tot 6 kilo.

 

Drie forelvijvers

De Koperen Plas heeft in totaal drie forelvijvers. Vijver 1 is de grote plas en hier bestaat het visbestand uit grote en woeste zalmforel, beekridders en bruine forel in een gewichtsklasse van 2 tot 6 kilo. In vijver 2 en 3 wordt elke dag zalmforel uitgezet naar gelang het aantal vissers.

Karpervis stekken

De stekken voor karpervissers zijn 50 vierkante meter groot en beschikken over elektriciteit en verlichting. Er is een visserspaviljoen met een gezellig bruin café.

Boten en vlotten

De Koperen Plas beschikt over vier boten voorzien van elektromotor en dieptemeters voor karpervissers. Hiermee kunnen lijnen uitgevaren worden. Ook makkelijk bij het drillen!

Voor de forelvissers zijn vier vlotten beschikbaar met daarop een bankje. Deze vlotten zijn allemaal voorzien van een elektromotor. Op het water is een vissteiger voor vliegvissers aangelegd.

Visserspaviljoen

Bij de Koperen Plas is ook een paviljoen. Hier zijn kleedkamers, twee douches en twee toiletten. Ook is er een bruin café in het paviljoen.

Grootste private visdomein van Nederland

De Koperen Plas is het grootste private visdomein van Nederland. Het water is ontstaan door de afgraving van zand voor de rijksweg A28 tussen Meppel en Zwolle.  Het ligt verscholen in een uitgestrekt natuurlijk gebied en is ruim 16  hectare groot en het water bereikt maximale dieptes van 17 meter. Het water is rondom voorzien van unieke bomen, planten, rotspartijen en ruime stekken.

Het terrein rondom het water is circa 600 meter lang en 300 meter breed

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button