MagazineMuziek

Frédérique Spigt brengt The Medicine Show naar Hedon

Frédérique ontving vele positieve reacties op het laatste album Medicine Show en haar recente theatertour. Evenals op Land, de voor een Edison genomineerde voorganger uit 2011, vormt Americana/Country de muzikale basis van The Medicine Show. Maar ook ingrediënten uit Folk, Blues en Bluegrass zijn aanwezig én de Rock & Roll roots van Spigt worden niet verloochend. Op vrijdag 5 juni speelt Frédérique voor het eerst in poppodium Hedon.

Een Medicine Show was in het oude westen in het Amerika van de 19e eeuw een geliefd fenomeen. Het reizende gezelschap bestond uit verhalenvertellers, goochelaars, muzikanten en niet te vergeten een dokter. Of beter gezegd een charlatan, die tonic verkocht tegen alle denkbare ziektes en ongemakken: hoofdpijn, kiespijn, gewrichtspijn. Zoals de dokter raad wist met zijn magische elixer, zo weet Frédérique Spigt raad met de zielenpijn van haar publiek. Frédérique Spigt wordt hierbij begeleid door haar trouwe muzikale rechterhand en gitarist Jan van der Meij (ook bekend van Powerplay), multi-instrumentalist Janos Koolen en Joost van Es (viool, bas, mandoline).

—————————————————————————————————————-

FRÉDÉRIQUE SPIGT
Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vr 05 juni
Open : 19:30 uur

Aanvang : 20:15 uur

Entree : € 15,00
Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button