Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Fractievoorzitter Christenunie Zwolle: Gerdien Rots op kandidatenlijst Eerste Kamer

Gerdien Rots, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Zwolle, staat namens haar partij op de kandidatenlijst voor de komende Eerste Kamerverkiezingen. Rots staat op plek acht van de lijst met in totaal tien kandidaten.

Rots stond voor de Eerste Kamerverkiezingen in 2011 op plaats 14. Toen stonden er 22 ChristenUnie-kandidaten op de lijst.

“Ik ben erg blij met deze plek,” vertelt Rots. “Ik voel me betrokken bij het werk dat de ChristenUnie ook in de Eerste Kamer doet. Maar omdat ik me de komende jaren honderd procent wil blijven inzetten voor mijn stad Zwolle, is plaats acht een mooie, niet direct verkiesbare plek.”

De ChristenUnie heeft momenteel twee zetels in de Eerste Kamer.

8. Drs. Gerdien Rots (1971); woonachtig in Zwolle. Huidige functie: Fractievoorzitter ChristenUnie in Zwolle; eigenaar adviesbureau. Voorheen: lid Landelijk Bestuur; voorzitter RPF-jongeren.

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button