EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Filialen supermarkt DEEN overgenomen in Oost-Nederland

Zwolle – DEEN bereikt met Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt overeenstemming over de intentie om alle 80 winkelfilialen van DEEN Supermarkten aan deze drie partijen te verkopen. Het is de bedoeling dat van de 80 winkels, 39 filialen de Albert Heijn-formule krijgen, 22 filialen de Vomar Voordeelmarkt- en 19 de DekaMarkt-formule. De betrokken partijen delen de Noord-Hollandse achtergrond met DEEN en hebben een lange staat van dienst.

Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van DEEN de komende jaren forse inspanningen nodig. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen.

Het is nog niet bekend of DEEN Zwolle wordt overgenomen door Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt of DekaMarkt.

Sociaal plan en baanbehoud

Wat de overname precies betekent voor de medewerkers van DEEN, wordt bekendgemaakt zodra de afstemming van het sociaal plan met vakbonden en ondernemingsraden heeft plaatsgevonden. Alle supermarktmedewerkers behouden hun baan. Als de activiteiten niet worden voortgezet door de kopende partijen, dan worden herplaatsingsmogelijkheden voor de betrokken medewerkers onderzocht.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button