Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Fietsstimuleringsactie voor medewerkers Oosterenk

Medewerkers die op bedrijventerrein Oosterenk werken en meestal met de auto naar hun werk gaan, krijgen de kans om een week lang een e-bike uit te proberen. Op 23 oktober a.s. start op dit bedrijventerrein namelijk een fietsstimuleringscampagne.

De fietsstimuleringscampagne is een actie van het programma Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad met als doel meer automobilisten te verleiden (vaker) de fiets naar het werk te nemen. De actie is een pilot en start op bedrijventerrein Oosterenk.

Verkeersdruk rondom bedrijventerrein Oosterenk is hoog

“Veel medewerkers van Oosterenk komen met de auto naar hun werk. Dit levert op het bedrijventerrein parkeerproblemen op. Ook de verkeersdruk rondom dit bedrijventerrein is hoog wat vooral tijdens de spits een nadelig effect heeft op de bereikbaarheid”, legt wethouder Filip van As uit. “Met de campagne willen we medewerkers laten ervaren dat de fiets een goed alternatief is voor de auto. Met de fiets heb je minder rij- en parkeerkosten, het is goed voor het milieu en het is ook nog eens leuk om te doen en goed voor je gezondheid. Bovendien hebben we in onze stad de faciliteiten voor fietsers goed op orde. We zijn dit jaar niet voor niks Fietsstad 2014 geworden. Alle reden dus om wat vaker de fiets te pakken. We hopen dan ook dat testrijders na een week proberen zo enthousiast zijn over de fiets, dat ze ook na de proefweek vaker op de fiets naar hun werk stappen”.

Ga 2 van de 5 werkdagen op de fiets naar je werk

De fietsstimuleringscampagne wordt uitgevoerd door rij2op5. Rij2op5 stelt een concreet en haalbaar doel voor, namelijk ‘Ga 2 van de 5 werkdagen op de fiets naar je werk’. Alle medewerkers van het bedrijventerrein kunnen gebruik maken van de actie. Daarnaast zijn er zes ambassadeursbedrijven. Dit zijn de bedrijven die zich verbinden aan de actie en ook de uitgifte van de e-bikes verzorgen. De ambassadeurs van deze actie zijn Countus, Landstede, Waterschap Groot Salland, Ziggo, The College Healthcare en Limor

De campagne start 23 oktober a.s. De e-bike probeeractie duurt drie maanden. In totaal worden 20 e-bikes ingezet.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button