Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

8 november Red de Zorg demonstratie: opstap vanuit Zwolle!

Op 8 november is er een landelijke demonstratie ‘Red de Zorg’ in Den Haag. Er worden gratis bussen ingezet voor de mensen die mee willen naar de demonstratie. In Zwolle vertrekt de bus om 10.15 uur vanaf het P+R terrein. Vooraf dient men zich aan te melden via de website van ABVAKABO / FNV.

De Campagne Red de zorg is in volle gang en wordt uitgevoerd door Abvakabo/FNV/Zorg en veel SP leden. Op zaterdag 8 november gaan de vakbonden voor de campagne Red de zorg actie voeren in Den Haag. De actie wordt gesteund door de SP.

Het eerste deel van de petitie, 100.000 handtekeningen, zal worden aangeboden aan de Eerste Kamer. Daarnaast staat een demonstratie langs de Tweede Kamer gepland. Een protest tegen de nieuwe wetten (wlz/wmo), de sluiting van 800 zorgcentra, ontslag van 100.000 werknemers en € 2.900.000.000 aan bezuinigingen in de zorg. Een grote opkomst voor de demonstratie zal veel steun geven aan deze actiedag voor de campagne Red de zorg.

De bond zet gratis bussen in. Op de site van ABVAKABO / FNV kunnen belangstellende meer lezen en zich aanmelden, ook staan hier de vertrektijden en vertrekpunten van de bussen vermeld.

Als er zich vanuit een bepaalde regio meer dan 36 mensen hebben aangemeld, wordt daar een bus voor geregeld.

Red de Zorg informatie
Wat: Demonstratie Rede de Zorg! Datum en tijd: zaterdag, november 8, 2014 – 13:00 tot 16:00 Waar: Den Haag.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button