Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Fietsenstalling Rodetorenplein zaterdag voor het eerst geopend

De Zwolse binnenstad is zaterdag 18 oktober een nieuwe, gastvrije fietsvoorziening rijker. Vanaf dat moment kunnen fietsers hun fiets gratis en bewaakt stallen in de nieuwe fietsenstalling op het Rodetorenplein. De stalling biedt ruimte aan 200 fietsen. Later wordt daar een beheerdersgebouw aan toegevoegd met daarin een toilet voor mindervaliden en een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Bewaakt tijdens winkelopeningstijden en koopzondag

De stalling is bewaakt een half uur voor opening van de winkels tot een half uur na sluitingstijd. Dat geldt ook op koopzondagen. Buiten deze tijden is de stalling wel toegankelijk maar niet bewaakt. Om de fietsenstalling een mooie en nette aanblik te geven, krijgt de fietsenstalling een groene haag als omheining. Deze wordt later dit najaar in het plantseizoen aangelegd.

Ontwikkelingsprogramma Binnenstad

De aanleg van de bewaakte fietsenstalling is een van de acties uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020. Gastvrijheid vormt daarin de rode draad. Gastvrijheid is de kunst om mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. En dat is precies wat Zwolle met haar binnenstad voor ogen heeft. Zwolle heeft dan ook de ambitie dat het Zwolse stadshart in 2020 een bestendige plek heeft in de top tien van meest gastvrije steden.

Ontwikkelingsprogramma binnenstad

Gerelateerde artikelen

Back to top button