Kunst & CultuurMuziekNieuws uit ZwolleVoorpagina

Exclusief concert op het dak van het Academiehuis met Karin Bloemen en Cor Bakker

Zwolle – Panorama Hanze sluit af met een unieke muzikale ervaring tijdens een concert op het Panoramadak van Academiehuis Grote Kerk in Zwolle. Een adembenemend uitzicht tijdens een concert met Nederlandse diva Karin Bloemen en pianovirtuoos Cor Bakker.

“Wat begon als een ludiek idee om een concertvleugel het dak op te krijgen, is inmiddels uitgegroeid tot inmiddels een eerste uitverkocht concert.” aldus Coby Zandbergen, directeur van het Academiehuis. “Om dit idee mogelijk te maken, moesten we alleen wel partners vinden om mee te werken, het is nogal een exercitie.” Al snel sloot Oostendorp Muziek aan als medeorganisator, en stelde een concertvleugel beschikbaar. Ze wisten Bakker en Bloemen te strikken voor een bijzonder programma.

Van der Tol B.V. raakte ook snel enthousiast en stelde een hijskraan beschikbaar om de vleugel daadwerkelijk het dak op te tillen. “Met deze randvoorwaarden veranderde het ludieke idee al snel in een echt evenement.”

Hoogste openluchtconcert voor Bloemen & Bakker

Op 35 meter hoogte zullen Karin Bloemen en Cor Bakker het publiek betoveren. En wel tegen de adembenemende achtergrond van de stad Zwolle en onder toeziend oog van het beeld van de aartsengel Michaël. Met haar krachtige stem en indrukwekkende podiumprésence zorgt Karin Bloemen voor een avond vol muzikale hoogtepunten. Letterlijk. Dit doet zij samen met de meesterlijke pianoklanken van Cor Bakker.

De laatste kaarten

De eerste kaarten zijn in de voorverkoop gegaan bij alle nieuwsbrieflezers van het Academiehuis en Oostendorp Muziek. Het heeft geresulteerd in een uitverkocht eerste concert. Vanwege dit succes is besloten eerder op de avond, om 18:30 uur een extra concert te organiseren. Zandbergen; “Natuurlijk blijft de beschikbaarheid zeer beperkt, omdat er maar een beperkt aantal mensen op het dak kan.”

Het Panoramadak

Het Panoramadak is onderdeel van Panorama Hanze, een meeslepende ervaring die je meeneemt op een historische ontdekkingstocht door Zwolle. Deze ervaring brengt het roemrijke verleden van de Hanze tot leven met een moderne twist. Bezoekers stappen aan boord van een kogge, vergezeld door figuren uit het verleden, en reizen door de geschiedenis van de machtige Hanze. Het avontuur leidt door het Academiehuis, omhoog langs de voormalige toren, en eindigt op het dak van de Grote Kerk, waar je een spectaculair uitzicht hebt naast de beschermengel Michaël, hoog boven Zwolle.

Kijk voor meer informatie en tickets (á €84,50) voor deze unieke ervaring op academiehuis.nl/bakker-bloemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button