Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Cibap student Esmee van Loon in landelijke finale ZomerOndernemer

Zwolle – Cibap student Esmee van Loon was al de beste ZomerOndernemer van Flevoland. Donderdag staat ze in de landelijke finale waar ze strijdt tegen de winnaars van 11 regio’s. De ZomerOndernemer is een project waarbij jongeren tussen de 15 en 22 jaar hun eigen bedrijf starten tijdens de zomervakantie. Esmee startte haar eigen media vormgever bedrijf.

Esmee zit in het tweede jaar van de opleiding Media Vormgever op het Cibap en kan het geleerde nu direct in praktijk brengen binnen haar eigen bedrijf. “Ik kreeg steeds meer opdrachten op het gebied van fotografie, vormgeving en het maken van websites en video’s. Het is superleuk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken”, aldus Esmee. Op het Cibap maakte Esmee al kennis met ondernemerschap in de lessen ondernemen, marketing en calculeren en via het startpunt waar Cibap studenten worden begeleid met het starten van een onderneming.

Tijdens de finale op 6 oktober in Utrecht worden de deelnemers o.a. beoordeeld op hun bedrijfsplan, moeten zij een presentatie houden en wordt bekeken of de administratie op orde is. De ZomerOndernemer wordt georganiseerd door stichting New Interpreneur.

Cibap Open Huis 8 oktober

Op zaterdag 8 oktober kan iedereen kennismaken met de opleidingen van het Cibap tijdens het Open Huis. Ook wordt die dag de opening gevierd van de Ontwerpfabriek die verbonden is met het schoolgebouw. Hierin wordt een nieuwe leer- en werkomgeving gecreëerd samen met het beroepenveld en het onderwijs. Het Open Huis is van 10.00 – 14.00 uur. Meer informatie op www.cibap.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button