Zomerconcerten op beiaard en orgels Andreaskerk in Hattem

Zwolle – Ook dit jaar is er tijdens de wekelijkse woensdagmiddagmarkt in Hattem in de zomer weer een reeks bespelingen van de Hattemer beiaard, gevolgd door een bespeling van de beide orgels in de Grote of Andreaskerk.

De aanvangstijd van de carillonconcerten is 14.30 uur, met aansluitend van 15.15 uur tot 15.45 uur een orgelbespeling.

Musici

De volgende organisten verlenen naast stadsbeiaardier Martien van der Knijff medewerking aan deze bespelingen: 6 juli  Bert Gelderman, 13 juli Martin van Heerde, 20 juli dr. Jan Luth, 27 juli Harm Jansen, 3 augustus Bert Gelderman, 10 augustus Jaap Neuteboom, 17 augustus Harm Jansen, 24 augustus ds. Matthijs Schuurman en 31 augustus Stef Tuinstra.

Open Monumentendag

Daarnaast is er nog een afsluitend concert tijdens Open Monumentendag op zaterdagmiddag 10 september van stadsbeiaardier Martien van der Knijff en organist Harm Jansen.

Weekmarkt

Deze concerten zijn mooi te combineren met een bezoek aan de weekmarkt en het historische centrum van de Hanzestad Hattem. De carillonbespelingen kunnen goed worden beluisterd vanaf onder andere het plein rondom de Andreaskerk.

Programmaboekjes

Luisteraars zijn van harte welkom. De toegang is vrij. Programmaboekjes zijn gratis verkrijgbaar in de dan voor bezichtiging geopende monumentale Andreaskerk.

The event is finished.

Back to top button