Foto: Het Atelier Zwolle

Datum

nov 13 - 16 2023
Expired!

Tijd

13:00 - 15:00

Nieuwe creatieve workshops en cursussen in Het Atelier Zwolle

Porseleinatelier Everdien Post en Glasatelier Zwolle van Simone Guezen houden diverse nieuwe creatieve workshops en cursussen. Iedereen die op zoek is naar een gezellige en bijzondere culturele activiteit is welkom in het Atelier van CoZwolle, de Creatieve Broedplaats aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle. Ervaring is niet nodig, een beetje fantasie en enthousiasme is voldoende.

Everdien Post is sinds 2015 porseleinspecialiste. “De verfijndheid van porselein spreekt me aan”, vertelt ze. Haar creaties zijn op verschillende plekken in Zwolle en ver erbuiten te koop. “Porselein biedt ontzettend veel mogelijkheden. En dat laat ik graag zien tijdens de cursussen. Je kunt bijvoorbeeld porselein gieten of schilderen op een biscuit gebakken ondergrond. Hierna ga ik het porselein glazuren op 1.250 graden. Er is voor iedereen iets te leren en te ontdekken.”

Het naastgelegen Glasatelier Zwolle, van Simone Guezen, is sinds 2019 onderdeel van de Creatieve Broedplaats CoZwolle. Ze geeft cursussen en workshops glasfusing, een hete-glastechniek waarbij deelnemers gekleurde stukjes glas in een eigen compositie maken. Na het ontwerpen gaat het glas in de glasoven, waarbij de verschillende stukken glas samensmelten tot een nieuw glaswerk. “We hebben een erg divers workshopaanbod, voor jong en oud”, vertelt ze. “Het varieert van een dagdeel glasfusing tot een tiendaagse cursus, zoals de cursus ‘Mooie dingen maken’, waarbij mensen op avontuur gaan met verschillende beeldend kunstenaars.”

Speciale Kerstworkshops

Op woensdag 13, donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 december 2023 zijn er dagelijks, om 13.00 en 15.00 uur, speciale kerstworkshops in zowel het porseleinatelier als ook in het glasatelier. Tijdens de kerstworkshop in het porseleinatelier gaan deelnemers schilderen op twee biscuit gebakken porseleinen kerstklokjes, een grote en een klein klokje. In het grote klokje komt een belletje, het kleine klokje is voor in de kerstboom. Tijdens de glasworkshop maken deelnemers een kerstboom of kerststalletje van gekleurd glas. Het glas wordt in een glasoven aan elkaar gesmolten. Achter de kerstboom komt een waxinelichthoudertje, zodat er een waxinelichtje in kan. De workshops duren 1,5 uur en kosten 35 euro per persoon.

Cursus ‘Mooie dingen maken’

Vanaf 25 januari 2024 bieden Everdien Post en Simone Guezen in samenwerking met Maarten Keijzer (beeldend kunstenaar), Willem Blok (schilder, grafisch vormgever) de cursus ‘Mooie dingen maken’ aan. Deze cursus bestaat uit negen uiteenlopende workshops en wordt afgesloten met een expositie.
In de cursus laten de kunstenaars zien hoe zij werken en gaan deelnemers aan de slag met verschillende materialen. Het uitgangspunt hierbij is: “Iedereen kan, met wat hulp, iets moois maken.” De cursus wordt gehouden op donderdagavond (19.00-21.30 uur) of vrijdagochtend (9.30-12.00 uur).

Combicursus Porselein en Glas

Voor mensen die willen leren werken met porselein en met gekleurd glas start donderdagavond 18 april 2024 de Combinatie-Cursus ‘Porselein en Glas’. Tijdens deze cursus gaan deelnemers zes avonden aan de slag met beide kunstvormen. Drie avonden in het porseleinatelier van Everdien Post en drie avonden bij Glasatelier Zwolle.

Meer informatie

Meer informatie over de workshops en cursussen staat op de websites van www.everdienpost.nl en www.glasatelierzwolle.nl. Hier staat ook informatie over het aanmelden en de cursusdagen.

The event is finished.

Back to top button