Foto: Lentis

Datum

nov 01 - 30 2023
Expired!

Tijd

All Day

Kunst met ondertiteling bij PsyQ in Zwolle

Portretten van sterke mensen die je recht aankijken, geschilderd in heldere kleuren. Op hun t-shirts zijn zinnen te lezen: ’I never sleep without nightmares’, my weight defines my mood’ en ‘all I want is to feel safe’. Het is werk van kunstenares en coach Hannah Flesseman. Zij maakte een serie waarmee ze wil laten zien dat de buitenkant niet altijd iets zegt over hoe we ons van binnen voelen. Sterker nog, liever tonen we een perfect beeld en houden we onze kwetsbaarheid, angsten en zorgen verborgen.

Hannah: ‘ook ik ken de disbalans die soms ontstaat tussen het beeld dat je laat zien en dat wat je daadwerkelijk voelt. Daarbij worden we via de sociale media iedere dag geconfronteerd met plaatjes van zogenaamd perfecte mensen, maar hoe voelen ze zich echt? Daar wordt erg weinig over gesproken en mede daardoor blijft dit letterlijk buiten beeld.’

Met de serie wil Hannah de vraag opwerpen wat er gebeurt als we makkelijker zouden praten over onze kwetsbaarheden. We hebben als het ware ondertiteling nodig om de ander te kunnen lezen. Hoe zou het zijn als deze ondertiteling onderwerp van gesprek zou mogen zijn? Hannah ziet de serie als een uitnodiging: als we meer delen over wat ons écht bezig houdt, wordt dat vanzelf minder spannend en schaamtevol.

De serie van tien portretten is te zien bij PsyQ in Zwolle.

The event is finished.

Back to top button