Foto: Kleinste galerie van Zwolle

Datum

sep 30 2023 - okt 01 2023
Expired!

Tijd

12:00 - 17:00

Kunst in de gang

In de kleinste galerie van Zwolle worden dit najaar weer drie exposities gehouden. Zaterdag 30 september en 1 oktober is de veertiende expositie te zien in de serie Contrapunt. Twee kunstenaars, Karin Gerfen en Tienke Zijlstra, maken samen een tweestemmige expositie. Slechts één weekend te zien van 12:00 – 17:00. Toegang gratis. De beide kunstenaars zijn aanwezig.

Koewegje 4 Zwolle – 30 september en 1 oktober

“In een meerstemmige expositie stijgt de som der delen uit boven de individuele stemmen”

Over de expositie

Karin Gerfen is bekend geworden met ruimtelijke werken waarbij draadinstallaties verrassende verbindingen in het landschap maken. Tienke Zijlstra tekent op gigantische formaten met verwijzingen naar het innerlijke vleselijke landschap van het menselijk lijf.

Beide zullen op een geïmproviseerde manier de smalle ruimte van de gang aanpakken wat zeker tot een verrassend resultaat zal leiden.

Over contrapunt

Deze titel verwijst naar een begrip uit de muziek en betekent meerstemmig of tegenstem. In een contrapunt vormen de stemmen samen een harmonisch geheel. Los van elkaar blijven ze zelfstandige krachtige melodieën. Voor de contrapuntserie wordt een Kunstenaar uitgenodigd om een tegenstem te zoeken waarmee hij of zij een expositie wil maken.

The event is finished.

Back to top button