Foto: Pixabay

Datum

okt 12 2023
Expired!

Tijd

19:15 - 21:30

Jonge filmakers doorbreken postkoloniaal zwijgen met hun film ‘Indisch Zwijgen’

In de film ‘Indisch Zwijgen’ duiken drie Indische kunstenaars van de derde generatie in hun eigen familiegeschiedenis in een poging het generatielange ‘Indisch zwijgen’ te doorbreken. Hoe beïnvloedt het verzwegen verleden hun huidige leven? Hoe kunnen zij als derde generatie uitdragen wat het betekent om Indisch te zijn? Op 12 oktober is de documentaire niet alleen te zien in Stadkamer Centrum, maar gaat het publiek na afloop ook in gesprek met elkaar over dit onderbelichte gedeelte van de Nederlandse geschiedenis.

Praktische informatie

De film duurt 30 minuten en vervolgens is er een nagesprek en workshop met de regisseurs van de film. In de film wordt Nederlands gesproken en het is geschikt voor alle leeftijden. Het programma duurt van
19.15 uur tot 21.30 uur, vanaf 19.00 uur zijn de deuren geopend. Toegang is gratis, maar meld je vooraf wel aan op stadkamer.nl/agenda.

Meer over de regisseurs

Sven Peetoom en Juliette Dominicus zijn twee Indische documentaire-regisseurs. Hun film Indisch Zwijgen werd meer dan 160 keer vertoond in bioscopen door het hele land en uitgezonden op verschillende nationale en regionale tv-zenders. Momenteel werken ze aan het vervolg op Indisch Zwijgen, een lange documentaire met de werktitel “Tussen Wal en Schip.”

Kijk op indischzwijgen.nl voor meer informatie en de trailer!

The event is finished.

Back to top button