Foto: HESZ

Datum

okt 01 2023
Expired!

Tijd

14:00 - 17:00

HESZ introduceert Bokbier met oude tjalk en paard en wagen in de Zwolse binnenstad

Zwolle – De Zwolse horeca introduceert 1 oktober het Bokbier weer in de stad. Daarmee wordt de maand ‘BOKtober’ ingeluid. De eerste vaten donkerbruin gerstenat worden binnengevaren via de Stadsgracht en gelost én geproefd bij Café ’t Beugeltje. Met paard en wagen en een oldtimeroptocht wordt het bokbier rondgereden langs bijna dertig cafés en restaurants in de binnenstad. Op diverse locaties spelen blaaskapellen. De oldtimers staan opgesteld op het Rodetorenplein. www.gastvrijzwolle.nl

De Bokbierintroductie is een initiatief van de gezamenlijke Zwolse horeca, verenigd in de HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle). Tientallen cafés en restaurants nemen deel aan deze gezellige maand vol verschillende bokbieren op de tap en op fles, en zorgen zo voor een levendige binnenstad.

BOKtober-strippenkaart

De bokbierintroductie is het startsein voor weer een heerlijk naseizoen vol proeverijen en bier-spijscombinaties. Er komt weer een strippenkaart waarmee gasten korting kunnen krijgen. De deelnemende cafés en restaurants serveren zondag 1 oktober bij de bokbiertjes een heerlijk passend hapje. Sommige restaurants voegen een op bokbier geïnspireerd gerecht toe aan hun menu. Er zijn diverse soorten bokbier te verkrijgen, van diverse brouwers. Grolsch is hoofdsponsor van dit evenement.

De grootste mosselpan van Nederland

Op 1 oktober begint ook de Zwolse Mosselmaand. Speciaal daarvoor staat tijdens de Bokbierintroductie op het Rodetorenplein tussen de oldtimers de grootste mosselpan van Nederland opgesteld, waar het publiek heerlijk mosselen kan proeven als aftrap van de Zwolse Mosselmaand.

Programma

14.00 uur – aankomst schip met vaatjes bokbier – Café ’t Beugeltje, Krabbestraat

Ca.14.45 tot 16.00 – rondgang met paard en wagen, proeverij cafés en restaurants binnenstad

Ca 16.00 – opstellen oldtimers Rode Torenplein – grootste mosselpan van NL

Route optocht

Krabbestraat – Pletterstraat – Diezerstraat – Grote Markt – Luttekestraat – Blijmarkt – Koestraat – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Gasthuisplein – Nieuwe Markt – Bethlehemkerkplein – Sassenstraat – Grote Markt – Melkmarkt – Jufferenwal

The event is finished.

Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren