Bijeenkomst over energiekosten met SP, Renske Leijten in Zwolle

Op 9 december om 19:30 is er in Wijkcentrum Holtenbroek een bijeenkomst over de sterk gestegen prijzen. Iedereen is van harte welkom om in gesprek te gaan met SP-Kamerlid Renske Leijten over de veel te hoge prijzen en wat we daaraan kunnen doen. “Om te beginnen niet winsten subsidiëren, maar energiebedrijven nationaliseren”, aldus SP-afdelingsvoorzitter Eduard van Scheltinga. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via kostenomlaag.sp.nl/Zwolle.

Steeds meer mensen komen in de problemen door onder andere de hoge energiekosten. Ondertussen boeken energiebedrijven recordwinsten. De grootste drie energiebedrijven, Essent, Vattenfall en Eneco, keerden de afgelopen 6 jaar €7,65 miljard uit aan hun buitenlandse aandeelhouders. “Het kabinet trekt met het prijsplafond tientallen miljarden uit om de energiebedrijven te verleiden tot lagere prijzen. Maar een groot deel van dat geld zal opnieuw verdwijnen in de zakken van de aandeelhouders. In plaats van een prijsplafond voor de energierekening moet de regering maximumprijzen per eenheid stroom en gas instellen. Als energiebedrijven dan compensatie nodig hebben, moeten wij daar zeggenschap via aandelen voor terugkrijgen”, aldus Van Scheltinga.

De volkspetitie voor het nationaliseren van energiebedrijven is inmiddels al ruim 70.000 keer ondertekend. De maatschappelijke druk die ontstond over de hoge energieprijzen heeft eerder al geleid tot de €190 compensatie die huishoudens deze maand ontvingen. Van Scheltinga: “De nood is bij velen hoog. Nu is het tijd om je te laten horen en de overheid zover te krijgen om de energierekening echt omlaag te brengen.”

The event is finished.

Back to top button