EconomieKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieRegio

Europese subsidies voor arbeidsmarktregio

Zwolle – Voor de kwetsbare doelgroepen maakt de arbeidsmarktregio al sinds 2014 gebruik van ESF-subsidies. Er komen nu nieuwe bedragen aan. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is het belangrijkste Europese middel om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan het werk te helpen en te zorgen voor eerlijke arbeidskansen voor alle EU-burgers. Dat staat in een nota die wethouder Paul Guldemond stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Voor de arbeidsmarktregio was het mogelijk om een aantal ESF-aanvragen in te dienen voor activiteiten direct gericht op de bevordering van de aansluiting praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs op de arbeidsmarkt of vervolgonderwijs; en één ESF-aanvraag in te dienen voor activiteiten direct gericht op de bestrijding van jeugdwerkloosheid en voor activiteiten gericht op het vergroten van de mogelijkheden tot
arbeidsinpassing.

Minister Schouten van armoedebeleid verhoogt het percentage van de subsidiering van projecten van 75% naar 100% van de kosten. Deze wijzigingen betekenen concreet voor dat men € 1.055.900 euro toevoegt aan het maximaal beschikbare bedrag van € 2.821.500 voor arbeidsmarktregio Zwolle binnen het project REACT-EU.

Deze middelen betaalt Europa op diverse momenten uit aan de centrumgemeente van de arbeidsmarktregio, de gemeente Zwolle. Uitbetaling heeft deels plaatsgevonden in 2021 en zal verder plaatsvinden in 2022 en 2023. Nadat einddeclaratie en controle hebben plaatsgevonden betaalt men het volledige resterende bedrag uit. De besteding van deze middelen wordt niet begrenst door de looptijd van het ESF-project en kan ook plaatsvinden in 2023.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button