Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Enquête Citycentrum: veel winkeliers binnenstad voor vrijgeven koopzondagen

Een grote meerderheid van de ondernemers in de Zwolse binnenstad wil de vrijheid om het aantal koopzondagen zelf in te vullen. Binnen die vrijheid willen ze zelf beslissen of ze wel of niet mee doen. Dit blijkt uit een enquête die door 44% van de leden van Winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle is ingevuld.

Maar liefst 74% van de ondernemers is voor deze vrijheid, 20% is tegen, 6 % is eigenlijk ook voorstander maar vindt wel dat er dan enige vorm van regulering moet zijn.

Ook is gevraagd hoeveel koopzondagen de ondernemer graag wou. Van de respondenten wil ruim driekwart meer koopzondagen dan de huidige 12. Slechts één op de vijf ondernemers ziet graag de huidige twaalf zondagen gehandhaafd, waarvan één respondent aangeeft liever 6 koopzondagen te willen en twee respondenten geven aan helemaal geen koopzondag te willen. Bij de grote groep ondernemers die meer koopzondagen wensen kiest de meerderheid, bijna de helft, voor 52 koopzondagen. Er is ook een groep, ongeveer een derde, die kiest voor 12 plus vijf koopzondagen (extra met feestdagen of evenementen). Daarnaast is er een groep die kiest voor 24 of 24 plus vijf koopzondagen.

Vanavond wordt in de gemeenteraad een voorstel voor een volksreferendum besproken welke is ingediend door de partij Swollwacht. Maar bijna alle partijen hebben aangegeven dit voorstel voor een referendum niet te steunen. Ook blijven de partijen in de coalitie vasthouden aan 12 vaste koopzondagen per jaar. Ondanks de roep vanuit winkeliers om een soepelere regeling.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button