Nieuws uit ZwolleVervoer

Eerste rit van nachttrein Groningen-Schiphol muzikaal van start

Met optredens van ESNS (Eurosonic Noorderslag)

Zwolle – Afgelopen nacht vertrok de eerste Arriva nachttrein met 65 passagiers vanuit Groningen naar Schiphol. De trein vertrok stipt om 01.48 uur en rolde rond 03.50 uur het station van Schiphol binnen. Onderweg werd gestopt in ondermeer Assen, Zwolle, Lelystad, Almere en Amsterdam-Zuid. Het was een muzikale rit in samenwerking met ESNS. In de trein traden diverse artiesten op zoals Fred Goverde, Them Dirty Dimes, Esther de Jong en DJ Coco Coquelicot op. Zij reisden mee tot en met Schiphol.

Europese wetgeving

Het noorden en oosten worden met de nachttrein vanaf dit weekend iedere vrijdagnacht verbonden met grote steden en Schiphol. Arriva springt als eerste vervoerder in Nederland in op nieuwe Europese wetgeving die dit soort verbindingen mogelijk maakt. Een paar weken geleden begon Arriva al met een wekelijkse nachttrein van Maastricht naar Schiphol.

Route

De trein vertrekt vanuit Groningen om 01.48 uur. Via Assen, Zwolle, Lelystad, Almere en Amsterdam-Zuid komt de nachttrein om 03.51 uur aan op Schiphol. Via dezelfde route rijdt de trein om 05.07 uur terug en komt om 07.22 uur aan in Groningen.

Bron
Arriva

Gerelateerde artikelen

Back to top button