Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Arriva start nachttrein Groningen – Schiphol met stop in Zwolle

Treintickets

Zwolle – Vanaf januari 2023 gaat vervoerder Arriva een nachttrein rijden tussen Groningen en Schiphol. Het wordt een weekend trein die alleen in de nacht van vrijdag op zaterdag rijdt. De nieuwe nachttrein stopt ook op de stations Zwolle en Lelystad.

Alle kaartjes voor de nachttrein kosten 10 euro enkele reis. Daarbij maakt het niet uit of je van Groningen naar Schiphol reist, of tussen Zwolle en Lelystad. Reizigers kunnen een kaartje kopen via  glimble, de reisapp van Arriva. De reiziger ontvangt dan een QR-code waarmee de poortjes worden geopend.

Het tarief van tien euro is fors goedkoper dan het reguliere NS-tarief. Voltarief kost een treinkaartje Zwolle – Schiphol € 21,60 enkele reis. Bijkomend voordeel is dat Arriva een zitplaats garandeert. Ook maakt het niet uit of je in de eerste of de tweede klas plaats neemt.

Nieuwe wetgeving maakt het mogelijk om zonder subsidie op eigen risico nieuwe verbindingen aan te bieden op het spoor in Nederland. Deze nachttreinen zijn voor Arriva een commerciële kans om te groeien. ‘Hiermee bieden we meer reizigers een duurzame reisoptie.’, aldus de treinvervoerder.


Stations Nachttrein Groningen – Schiphol

Groningen
Assen
Zwolle
Lelystad
Almere
Amsterdam Zuid
Schiphol airport

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button