BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Een nieuwe stadsboerderij aan de Hasselterdijk

Zwolle – In de stadsrand van Zwolle, in de oksel van de Mastenbroekerallee en het Zwarte Water ligt de
Hasselterdijk 43a. Dit is een voormalig agrarisch perceel. Naast het wonen voor het boerengezin op
het perceel wil de eigenaar een stadsboerderij realiseren. Dat staat in een nota die wethouder Ed Anker stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

De eigenaar wil op een innovatieve, recreatieve manier de verbinding leggen tussen stad, platteland en natuur. De stadsboerderij gaat fungeren als een veelzijdige plek om de natuur en lokaal voedsel dicht bij de stad en haar inwoners te brengen.

De stadsboerderij wil zich op de volgende activiteiten richten:
 Biologische stadslandbouw, pure voedselbeleving, biologisch natuurbeheer (ossen/melkvee)
 Hulp bij het werken op de boerderij (zorg- en opvangboerderij, sociaal ondernemen)
 Groene inspiratie, educatie, recreatie

Bestemmingsplan wijzigen

Het huidige bestemmingsplan voorziet niet in deze functie, dus men vraagt de gemeenteraad om het bestemmingsplan aan te passen. Het heeft ter inzage gelegen, en er zijn geen zienswijzen ingediend. Daarom is het plan dus vrij om aan te nemen.

De reden om een stadsboerderij om te richten, is dat de natuur dichterbij de stedeling komt. Ook geeft het een ruimtelijke impuls aan het gebied. Er komt een verbinding tussen stad, platteland en natuur.

Het plan is een particulier initiatief en de uitvoeringskosten zijn geheel voor de initiatiefnemer. Ook het nieuwe bestemmingsplan legt men ter inzage op www.officielebekendmakingen.nl. De inloopavond over het bestemmingsplan in april 2021 heeft belangstellende en enthousiaste reacties opgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren