Er op uit TipsVoorpagina

Een expositie bezoeken, meedoen aan een excursie en meer: dit is er te doen in Zwolle!

Grachtenrace

Zwolse Grachtenrace

Op zaterdag 16 juni 2018 gaan 600 roeiers in 70 teams de strijd met elkaar aan tijdens de tiende editie van de Zwolse Grachtenrace. Een populair evenement waar jaarlijks vele bezoekers op afkomen. De start en finish van de sloeproeirace vinden dit jaar plaats bij Brasserie Hofvlietvilla. “En omdat we vieren dat het de tiende editie is, wordt het een extra feestelijk evenement”, zegt Josje Waagmeester van de organisatie.

Meer informatie.

Heldendag

Op zaterdag 16 juni (10.00-16.00) komen een aantal helden uit Zwolle en omgeving naar winkelcentrum Stadshagen. Deze redders van mens en dier zetten zich (soms met gevaar voor eigen leven) in voor onze veiligheid. Echte helden dus! We verwelkomen Brandweer Zwolle, Politie IJsselland en ambulance RAV IJsselland, Stichting Dierenambulance en de Twentse Wens Ambulance. Elke discipline brengt een aantal voertuigen mee die je van binnen en buiten kunt bekijken. Vraag ze gerust het hemd van het lijf, ze vertellen je graag alles over hun werk en over veiligheid.

Meer informatie.

Zwolle Watertoren op ansichtkaart - 1907
Zwolle Watertoren op ansichtkaart – 1907

Open dag Oude Watertoren

Zaterdag 16 juni gaat de watertoren aan de Turfmarkt een middag open voor het publiek.

Er wordt door Nijhuis een open middag gehouden om de transformatie van de watertoren te zien. De belangstelling is groot en de bouw van het nieuwe appartementencomplex gaat voorspoedig. Al met al een reden om een open dag te houden waarbij iedereen dit bijzondere project van dichtbij kan zien.
Belangstellenden zijn van harte welkom, ook mensen die van plan zijn om een van de 21 appartementen willen huren mogen binnen kijken.

Meer informatie.

Excursie Landgoed Horte

Zondagmiddag 17 juni verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘Op Stap’ op buitenplaats De Horte in Dalfsen. Onder leiding van een landschapsgids maak je een prachtige wandeling van ongeveer anderhalf uur over het landgoed. Om 14.00 start de excursie op de parkeerplaats vooraan de Poppenallee 39 in Dalfsen. De kosten bedragen € 3,- per volwassene en € 1,50 per kind. Als u donateur van Landschap Overijssel bent of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw donateurspas gratis deel.

Meer informatie.

Stalen ei Ronald A. Westerhuis
Stalen ei Ronald A. Westerhuis

Exposities Ronald A. Westerhuis en Jasper Krabbé

Ronald A. Westerhuis

Ronald A. Westerhuis maakt enorme sculpturen van roestvrij staal. Hij is de ontwerper van het Nationaal Monument MH17 dat vorig jaar is onthuld in het herdenkingsbos bij Vijfhuizen. Van 16 juni t/m 2 september 2018 is in Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis een groot overzicht te zien van deze belangrijke hedendaagse kunstenaar.

Meer informatie.

Jasper Krabbé

Jasper Krabbé draait in zijn recente serie Japanese Paintings de conventies van de schilderkunst letterlijk om. Voor zijn door Japanse motieven geïnspireerde serie gebruikt hij de doordruk van beeltenissen op de achterkant van onconventionele dragers als antiek linnen en gebruikt decordoek. Vanaf 16 juni 2018 zijn 30 schilderijen uit de serie te zien in Museum de Fundatie.

Meer informatie.

Open tuinen weekend

Open Tuinen

Eén van de leukste en gezelligste activiteiten: het Open Tuinen weekend. Dit jaar op 16 en 17 juni.
De 17 deelnemers die zich hebben aangemeld stuurden vast foto’s en een verhaal van hun tuin.

Meer informatie.

Ibiza Markt

Zwolle krijgt een Ibiza Markt. Op 17 juni dit jaar komt Hip and Happy events met haar hippie markt naar Park de Wezenlanden in Zwolle.

De Ibiza markt is geïnspireerd op de hippie markten van het eiland Ibiza. Organisator Hip & Happy events wil met het evenement het Ibizagevoel naar Zwolle brengen. Op markt struin je rond langs kraampjes die zo op Ibiza zouden kunnen staan, dus Ibiza lifestyle, fashion, jewels, beauty maar ook een lekker drankje, hapje en heerlijke Ibizasounds.

Meer informatie.

    Gerelateerde artikelen

    Back to top button