Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – Vele bijzondere voetbalshirts hangen maand in de Stadkamer

Zwolle – Voetballiefhebber Karl Zandink uit Zwolle ging ruim 5 jaar geleden een weddenschap met een vriend aan: verzamel binnen een jaar 250 shirtjes waarvoor je niet meer dan 7 euro betaalt. Zandink won de weddenschap en een doos wijn, maar ging ook door met verzamelen; inmiddels bestaat zijn verzameling uit ruim 1000 voetbalshirts!

De verzameling bestaat uit shirts van betaalde voetbalclubs uit binnen- en buitenland. Bij voorkeur zijn ze tijdens een wedstrijd gedragen. Karl Zandink heeft één voorwaarde: de totale uitgave per shirt mag maximaal vijf euro bedragen, inclusief de kosten voor het verzenden.

Voor de verzamelaar zit aan veel shirts een verhaal vast. Sommige shirts zijn daadwerkelijk gedragen. Dan ontvangt hij van de donerende club een brief met informatie over bijvoorbeeld tijdens welke wedstrijd het shirt gedragen is. Ook krijgt hij veel shirts van mensen die nog iets op zolder hebben liggen.

Expositie

De verzameling voetbalshirts ligt opgeslagen in tassen en manden, maar Karl Zandink wil graag zijn verzameling aan anderen tonen. Dus legde hij zijn verzoek neer bij Stadkamer, die de komende maand onderdak biedt aan deze bijzondere verzameling: gedurende het WK voetbal (van 14 juni t/m 15 juli) is in de Centrum-locatie een deel (ca. 250 stuks) van deze bijzondere verzameling te bewonderen. O.a. te zien zijn een mooie collectie shirtjes van PEC Zwolle en van deelnemende landen aan het WK. Geen voetbalkoorts in Nederland, maar wel een klein beetje in Stadkamer!

Voetbal88

Karl Zandink heeft een eigen site, www.voetbal88.nl, waarop alle shirts te zien zijn. Hij hoopt de komende jaren zijn collectie verder uit te breiden. “Russische shirts zijn moeilijk verkrijgbaar. En een shirt van Buffon, de Italiaanse keeper, wil ik ook nog heel graag. Maar ik ben blij met elk shirt, of ik dat nu van een club of van iemand persoonlijk krijg.”
Ken je iemand die een voetbalshirt in de kast heeft liggen of heb je er zelf één op zolder liggen en wil je deze (evt. tegen een kleine vergoeding) schenken, dan kan er contact opgenomen worden met Karl Zandink.

De expositie is van 14 juni t/m 15 juli tijdens openingstijden te bewonderen in de Huiskamer van Stadkamer Centrum (Zeven Alleetjes 1a).

Gerelateerde artikelen

Back to top button