LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Einde van de ramadan: Een suikerzoet feest

Zwolle – Vandaag is na een periode van een maand de ramadan afgelopen. Naar het voorbeeld van de profeet Mohammed vasten moslims tijdens ramadan, gedurende de dag.
Voor zonsopkomst of ’s avonds laat, na zonsondergang wordt er pas weer gegeten en gedronken. Er zijn wel een paar uitzonderingen. Voor moslims voor wie het vasten een bedreiging vormt, zoals zwangere vrouwen of mensen met suikerziekte, is het geen verplichting te vasten.

RTV Focus Zwolle ging langs bij Bakkerij Gorka aan de Bachlaan in Zwolle waar de vitrines vol lagen met allerlei zoetwaren.

Suikerfeest

Het einde van de ramadan wordt altijd afgesloten met het ‘Suikerfeest’ of zoals de moslims het zelf noemen ‘Eid al-Fitr’. Het vasten is nu afgelopen en er mag weer worden gegeten en gedronken. Tijdens deze dagen draait het om het samenzijn met familie en vrienden. Dit wordt gevierd door het eten van allerlei zoete lekkernijen en er zijn cadeautjes voor de kinderen. Na drie dagen is het ‘Suikerfeest’ afgelopen en begint ook voor de moslims het gewone leven weer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button