Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

[Video] PEC Zwolle naar kwartfinale na zege in Venlo

Middels een minimale zege op VVV-Venlo, heeft PEC Zwolle dinsdagavond als eerste ploeg de kwartfinales bereikt in het bekertoernooi. Net als drie dagen eerder in Tilburg, bleek een doelpunt van Tomáš Necid voldoende voor de zege.

VVV-Venlo stelde zich verdedigend op in de openingsfase. PEC Zwolle moest als grote favoriet het spel maar zien te maken en dat lukte heel aardig. Het resulteerde ook al vlot in de openingstreffer. Maikel van der Werff stak de bal door de Venlose defensie op de mee opgekomen Bart van Hintum. De Ossenaar slingerde de bal voor waarna Necid doeltreffend afrondde. Het doelpunt was bijna identiek aan de 3-0 tegen ADO Den Haag, toen Van Hintum ook vanaf de linkerflank de voet van de spits vond.  Even leek Zwolle door te drukken, maar al snel brak een slordige fase aan. In die fase probeerde VVV-Venlo wat te forceren, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Alleen Randy Wolters testte Warner Hahn een aantal keer van afstand.

Pas na de thee leken de Venlonaren de schroom van zich te hebben afgegooid. Met veel meer lef werd getracht Zwolle op eigen helft vast te pinnen. Dit lukte heel aardig, maar net als voor rust leverde het bitter weinig op. Een tweetal gevaarlijk ogende hoekschoppen zorgden voor wat opwinding in het knusse stadion, maar meer kansen vielen er ook niet te noteren. Halverwege het tweede bedrijf moest Ryan Thomas de strijd staken nadat de Nieuw-Zeelander een aantal keer ongelukkig slachtoffer was geworden van Venlose tackles. Met Mustafa Saymak en later ook Stef Nijland voor Necid binnen de lijnen werd er gejaagd op de bevrijdende tweede treffer. Nijland en Jody Lukoki kregen ieder een kans, maar de ruimte die ontstond doordat VVV-Venlo achterin één op éen speelde werd slecht benut.  In de slotseconden van de toegevoegde tijd scoorde VVV-Venlo dan toch, maar arbiter Bas Nijhuis kon geen goedkeuring geven aan de goal, omdat Warner Hahn in de lucht getorpedeerd werd. Onmiddellijk daarna volgde het eindsignaal.

Ron Jans vond dat zijn ploeg sterk begon aan de wedstrijd, maar besefte ook dat het nog zomaar een latertje kon worden in Limburg. “Uiteindelijk ben je nog afhankelijk van een scheidsrechter die wel of niet affluit. Maar ik heb ook leuk nieuws. We hebben weer gewonnen, zitten bij de laatste acht en hebben een prachtig 2014 gehad. Toch zijn we er nog niet”, bleef de coach alert, wijzend op het slotduel van dit kalenderjaar met SC Cambuur. Die wedstrijd wordt aanstaande zaterdag in Leeuwarden gespeeld.

VVV-Venlo – PEC Zwolle 0-1 (0-1).
Toeschouwers: 2800
Scheidsrechter: Nijhuis

Opstellingen:
VVV-Venlo: Maenpaa, Joppen (85. Simmons), Promes, Buwalda (80. Balkestein), Fleuren, Altheer (61. Elito), Post, Sevinc, Wolters, Platje, Van Crooij

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Lam, Van der Werff, Van Hintum, Rienstra, Brama, Lukoki, Drost, Thomas (75. Saymak), Necid (77. Nijland)

Scoreverloop:
11. Necid 0-1

Gerelateerde artikelen

Back to top button