Nieuws uit ZwolleVoorpagina

DrogeVoeten Run aftellen is begonnen

Tijdens de ‘Dag van de Dijk’ staat op 20 september voor de derde keer de DrogeVoeten Run op het programma.

Voor iedereen

Lol en plezier staan net als andere jaren voorop. Iedereen is vanaf 12.00 welkom, van jong tot oud.

Eddie Sevink van Run2day: ‘De deelnemers gaven zich vooraf op, de teller staat precies op 400 wat weer dikke prima is. De oudste is 72 en de jongste 2 jaar. Het belooft een bijzondere loop te worden met mooi weer. Geen tijdklok en competitie-element. Gewoon gezellig. De start van het hardloopevenement blijft de Biologische Schapenmelkerij De Vreugdehoeve. Wanneer iedereen zijn shirtje heeft, gaan we los rond 13.00 uur. Deelnemers kunnen tot 14.30 uur buffelen op het terrein. Ik hoop op veel publiek.’

Under Construction

Dit jaar is het thema van de DrogeVoeten Run ‘Under Construction’ en wordt het een ‘stoere’ editie op onverhard terrein dwars door het projectgebied heen van Ruimte voor de Rivier. Onderweg is bijvoorbeeld het werkmaterieel van de aannemer te bekijken.

Dag van de Dijk

Naast het hardloopevenement valt er tijdens de ‘Dag van de Dijk’ veel meer te beleven bij Vreugdehoeve. Luister naar waterschappers die vertellen over het project Ruimte voor de Rivier en het werk van een waterschapper. Of ga mee met vrijwilligers van de Dijkwacht voor een excursie naar en op de dijk. Met hun enthousiaste verhalen bent u in een mum van tijd overtuigd van het nut en noodzaak.

Gerelateerde artikelen

Back to top button