Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Bevlogen opening door burgemeester Meijer op Prinsjesdagcongres 2014

Op dinsdag 16 september vond het 5e Prinsjesdagcongres in de regio Zwolle plaats. Het congres werd dit jaar, onder grote belangstelling van colleges van B&W en ondernemers uit de regio, in de IJsselhallen gehouden.

Inmiddels traditioneel, start het Prinsjesdagcongres met een lunch en wordt vervolgens geopend door burgemeester Meijer. In zijn speech gaf hij aan hoe belangrijk de samenwerking binnen de regio Zwolle is en dat hij hoopvol gestemd is over de positie van de regio Zwolle die mee begint te tellen op landelijk niveau.

Aansluitend bekeken de genodigden de troonrede in de schitterend opgestelde zaal in de IJsselhallen. Na de troonrede was het woord aan Dimitry Fleming, ING economisch bureau, waarin hij sprak over een grote economische verbouwing over meerdere jaren en heilige huisjes die langzaam een andere vorm krijgen zoals het ontslagrecht en de verhoging van de pensioenleeftijd.

Tot slot vatte rapper Sticks de middag samen in een prachtige ludieke rap gericht op de gebeurtenissen van de dag en de economische maatregelen die ons te wachten staan.

Werkgeversvereniging VNO-NCW Midden en Congresbureau Regio Zwolle organiseren jaarlijks het Prinsjesdagcongres voor ondernemers en besturen van gemeenten uit de regio Zwolle. Het congres wordt kosteloos aangeboden en dit jaar mede mogelijk gemaakt door de IJsselhallen, Gemeente Zwolle, ING, Wartsila, Bwefar, MK2 Verhuur Zwolle en de Zeven Alleetjes.

Gerelateerde artikelen

Back to top button