Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Diezerhof bouw start januari 2015

De oorspronkelijke woningen aan de Van Schoonhovenstraat en de even zijde van de Hemerkenstraat maken plaats voor nieuwbouw! De sloop door Van der Wal is afgerond en het terrein wordt daarna aan bouwbedrijf Nijhuis overgedragen.

Tekenen overeenkomst

De handtekeningen van beide partijen zijn onder de overeenkomst gezet. De overeenkomst bevat twee onderdelen:
– de verkoop van de grond van de Binnenhofjes I
– de bouw van 48 sociale huurwoningen in de Binnenhofjes II
Op de Binnenhofjes I komen 46 eengezinswoningen. De woningen in de Binnenhofjes II worden eigendom van woningcorporatie SWZ. Hier worden 48 eengezinswoningen gebouwd. Daarbij geldt de afspraak dat deze woningen voldoen aan het beeldkwaliteitsplan dat de gemeente heeft opgesteld.

Binnenhofjes I

Nijhuis gaat vanaf januari 2015 starten met de bouw van Binnenhofjes I. Het zijn 46 mooie en ruim opgezette woningen met een eigen parkeerplaats op een binnenterrein. Er komen verschillende types woningen en er is veel ruimte voor groen.
Bedoeling is dat in het najaar van 2015 de woningen opgeleverd zijn en verhuurd worden in de vrije sector. Voor meer informatie kijk op www.diezerhof.nl

Binnenhofjes II

Voor de oorspronkelijke bewoners uit de Binnenhofjes II (Hemerkenstraat oneven, en Regelandisstraat even) is de peildatum op 1 november ingegaan. Vanaf dat moment ontvangen deze bewoners bij verhuizen een vergoeding en extra inschrijfduur voor de Woningzoeker. De bedoeling is dat de woningen uit de Binnenhofjes II najaar 2015 leeg zijn, zodat ook deze voor de kerst gesloopt kunnen worden. Daarna wordt direct gestart met de bouw van de 48 sociale huurwoningen, oplevering staat gepland voor najaar 2016. Deze woningen hebben dezelfde uitstraling als de nieuwe woningen in de Binnenhofjes I.

Kortom, de komende jaren zijn er nog flink veel bouwactiviteiten waar te nemen in de Binnenhofjes in Dieze-Oost. Het woningaanbod in Dieze-Oost wordt steeds gevarieerder: nieuwe ruime eengezinswoningen, zowel in de sociale huur als vrije sectorwoningen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button