Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Museum de Fundatie in het DWDD Pop-Up Museum

De Wereld Draait Door opent op 29 januari 2015 in het centrum van Amsterdam voor vier maanden een pop-up museum. Het televisieprogramma, dat dit jaar tien jaar bestaat, zal met een aantal van haar vaste gasten een deel van het Allard Pierson Museum inrichten met werk uit de depots van tien grote musea in Nederland. Museum de Fundatie is een van die musea. Actrice Halina Reijn is onze gastconservator en zal met ons rond het thema ‘verborgen kunstenaars’ een presentatie samenstellen, hier licht ze alvast een tipje van de sluier op.

Tien gastconservatoren van DWDD worden ieder aan een museum gekoppeld om daar in de kelders op zoek te gaan naar werk van verborgen meesters. Ieder museum krijgt één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de idee en de smaak van de gastconservator zal worden ingericht.

De gastconservatoren en musea zijn:

Jasper Krabbé – Stedelijk Museum Amsterdam
Cécile Narinx – Centraal Museum Utrecht
Herman Pleij – Museum Catharijneconvent
Halina Reijn – Museum de Fundatie
Marc-Marie Huijbregts – Van Abbemuseum
Nico Dijkshoorn – Het Drents Museum
Pieter van Vollenhoven/Nico de Haan – Rijksmuseum/Bijzondere Collecties van de UvA
Joost Zwagerman – Gemeentemuseum Den Haag
Fidan Ekiz – Nederlands Fotomuseum
Jan Mulder – Groninger Museum

Het Allard Pierson Museum was zo gastvrij om voor het DWDD Pop-up Museum ruimte te maken in hun gebouw, én in hun programmering. Het Allard Pierson Museum is het archeologie museum van de Universiteit van Amsterdam.

Het DWDD pop-up Museum is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het VSBfonds. NRC Handelsblad geeft voor de gelegenheid een speciale pop-up krant uit.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren