Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Dertienhonderdste koppeling door Maatje op Maat van Landstede

Zwolle – Speciale aandacht voor student Evita en Maatje Marijke, ter gelegenheid van hun koppeling door Maatje op Maat van Landstede Groep. Samen zijn zij het 1300ste koppel dat in 14 jaar tijd door Maatje op Maat bijeen is gebracht. Maatje Marijke draait al zo’n acht jaar mee en Evita is haar dertigste student die ze helpt.

Nabil Sahhar, grondlegger van Maatje op Maat reikt de bloemen en waardebon uit. “De eerste ontmoeting tussen een student en het Maatje is altijd een magisch moment, soms ook een beetje spannend voor beide. Het is de eerste keer dat ze elkaar treffen, gaat het klikken? Alsof het een blind-date is. Al gauw wordt de kennismaking als vertrouwd ervaren, zeker wanneer de student voelt dat het Maatje, zich vrijwillig en belangeloos voor hem in zet.”

Betrokken burgers

Maatje op Maat is ontstaan, vanuit de wetenschap dat er ondanks de structurele zorg die het onderwijs biedt, sommige jongeren zijn, die extra steun kunnen gebruiken, zowel binnen als buiten school. Daarnaast waren er in de begintijd oud-medewerkers die met pensioen gingen en hun skills nog voor de organisatie konden en wilden inzetten.

Nabil Sahhar zag de mogelijkheden om deze twee partijen: student en oud-medewerker in verbinding te brengen. Zo is Maatje op Maat ontstaan. Inmiddels zijn het niet alleen meer oud-medewerkers vanuit het onderwijs die fungeren als Maatje, maar vele betrokken burgers met diverse achtergronden en motieven om zich als vrijwilliger in te zetten voor de jeugd en voor hun toekomst.

Zo ontstaat een win-win situatie en dat is in wezen de participatiesamenleving in de praktijk, met als doel voortijdig schooluitval tegen te gaan. In 85% van de gekoppelde studenten door Maatje op Maat, levert het op dat de student op school blijft en niet voortijdig afhaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button