BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Schuttebusbrug en nieuw busstation officieel geopend

Zwolle – Zwolle heeft een prachtige, nieuwe brug. Elegant en robuust tegelijk. En met een toepasselijke naam: de Schuttebusbrug. Bussen kunnen voortaan veilig en snel de sporen bij het station oversteken van en naar het eveneens nieuwe busstation.

De OV-knoop Zwolle is hierdoor wéér gegroeid in uitstraling en mogelijkheden. Gemeente, provincie en bouwers vieren vandaag samen met vele belangstellenden uit de stad en de regio feest op het Busbrug Festival. De officiële opening van de busbrug en het nieuwe busstation is daarmee een feit.

Na jaren van voorbereiding en bouwwerkzaamheden in weer en wind, is vandaag de 245 meter lange busbrug en het 21 haltes tellende nieuwe busstation van Zwolle geopend. Via deze bijzondere brug rijden de bussen straks over het spoor van en naar het nieuwe busstation aan de zuidkant van het station.

Tijdens het Busbrug Festival, op zaterdag 9 februari 2019, reed de eerste bus over de Schuttebusbrug. De busbrug is vernoemd naar Schutte Tours, de grondlegger van het busvervoer in Zwolle.

tekst gaat verder onder de foto

Tijdens het Busbrug Festival reed de eerste bus over de Schuttebusbrug. © Peter Denekamp

Feestelijke opening

Rond half één reed de eerste bus over de nieuwe busbrug. In de bus zaten namens de samenwerkende partijen in de Spoorzone onder meer wethouder Ed Anker, gedeputeerde Bert Boerman, president-directeur ProRail Pier Eringa en regiodirecteur NS Noord-Oost Joost van der Bijl.

tekst gaat verder onder de foto

V.l.n.r. wethouder Ed Anker, president-directeur Pier Eringa en gedeputeerde Bert Boerman. © Peter Denekamp

Ook Henk Post, directeur van BAM Infra Regionaal, de aannemer van de busbrug en NTP Groep projectleider Henk Otter, de aannemer van het busstation, zaten in de bus.

tekst gaat verder onder de foto

V.l.n.r. president-directeur ProRail Pier Eringa, directeur BAM Infra Regionaal Henk Post, wethouder Ed Anker en gedeputeerde Bert Boerman. © Peter Denekamp

Na de eerste busrit werd de naam van de brug onthuld door wethouder Ed Anker en Hans Schutte, de zoon van Herman Schutte, oprichter van Schutte Tours – de grondlegger van het busvervoer in Zwolle. Vanaf 1937 tot 1982 verzorgde Schutte Tours het busvervoer in Zwolle.

tekst gaat verder onder de foto

Onthulling van de naam van de brug door wethouder Ed Anker en Hans Schutte, de zoon van Herman Schutte, de grondlegger van het busvervoer in Zwolle. © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button