Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum velt DUNO op valreep

Zwolle – Berkum heeft het lastige duel bij directe concurrent DUNO in Doorwerth met 1-2 gewonnen, waarbij het beslissende doelpunt pas in de slotfase viel. De strijd ging lang redelijk gelijk op, maar uiteindelijk strafte Berkum slordig verdedigen goed af.

“Het was moeilijk, ook door het lastig te bespelen veld waardoor we een penalty tegen kregen. Maar iedereen heeft goed strijd geleverd. We werken goed voor elkaar en de sfeer is weer prima,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast.

Opdoffer

De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen Berkum de eerste opdoffer te verwerken kreeg. Toen de bal in de Zwolse defensie door het hobbelige veld raar opstuitte kwam die terecht tegen de hand van Patrick van der Veen en hoewel er van opzettelijk hands geen sprake leek volgde er wél een penalty voor de thuisclub. Daar wist Roy Talsma wel raad mee, zodat het al snel 1-0 stond voor de Doorwerthers.

Berkum kwam echter al na enkele minuten sterk terug via een fraaie aanval over links. Chris van der Meulen bezorgde de bal bij de goed meegekomen middenvelder Thom Kooke, die doelman Patrick ter Mate van DUNO kansloos liet: 1-1.

Daarna golfde het spel aardig op en neer, waarbij een inzet van Nick de Bondt uit de Zwolse doelmond werd gewerkt door captain Marc van der Meulen en Johnsen Bacuna bij een kans DUNO-keeper Ter Mate op zijn weg vond. Aan de andere kant brak de snelle Talsma enkele keren door, maar Berkum-doelman Dominic van Hoof was weer goed op dreef en voorkwam verdere schade voor de bezoekers.

Berkum was nog het dichtst bij een tweede treffer toen een schot van Björn Bakker via de onderkant van de lat terugstuitte. De bal werd daarna ingekopt door Chris van der Meulen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Rommeliger

Na rust oogde de wedstrijd nóg rommeliger door de harde en vlagerige wind, die verzorgd combinatiespel onmogelijk maakte, en lange tijd was er nauwelijks wat te genieten voor de niet bepaald in drommen opgekomen toeschouwers. Berkum kwam gaandeweg wél wat beter in het spel en de Zwollenaren gaven achterin niets meer weg, maar omdat er in aanvallend opzicht weinig echt lukte leek het op een remise uit te draaien.

Vijf minuten voor tijd pakte dat echter toch nog anders uit. Na een lange haal naar voren stond de DUNO-defensie een moment te slapen, waardoor Bacuna er vandoor kon richting het Doorwerthse doel. De Zwolse aanvaller maakte geen fout en prikte de 1-2 bekwaam achter de heftig balende keeper Ter Mate.

Daarmee heeft Berkum, net als een week eerder, weer belangrijke punten gepakt. De Zwollenaren staan weliswaar nog steeds op een 12e plaats in de Hoofdklasse B, maar nummer 11 DUNO is nu qua punten achterhaald en Berkum heeft de aansluiting bij de middenmoot weer te pakken.

DUNO-Berkum, 9 februari 2019
Eindstand: 1-2 (1-1)
Scheidsrechter: Raymond Meilink
Doelpunten: 13. Roy Talsma (1-0) (strafschop), 17. Thom Kooke (1-1), 86. Johnsen Bacuna (1-2)
Gele kaarten: Dennis Horstman, Thom Kooke, Johnsen Bacuna, Michel van Aggele (Berkum), Jordi Balk, Jochem Jansen (DUNO)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Rico Wolven, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Patrick van der Veen, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Björn Bakker, Thom Kooke (79. Michel van Aggele), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (88. Yannick Kaluzi)
Opstelling DUNO: Patrick ter Mate, Renzo van Duren, Giovanni Scharrenberg, Ryan Bouwmeester, Roy Talsma (75. Purrel Fränkel), Jochem Jansen, Ahmed Lak (31. Hans Cooke, 65. Ted Heijckmann), Christian Gandu, Bart van Brakel, Nick de Bondt, Jordi Balk

Gerelateerde artikelen

Back to top button