Nieuws uit ZwolleUit agendaVoorpagina

Deltionstudenten koken tijdens Damn Food Waste evenement

Op zaterdag 20 september steken de studenten en leraren van de koksopleidingen van het Deltion College hun handen uit de mouwen tijdens het Damn Food Waste (DFW) evenement in Zwolle. DFW verzorgt tussen 12:00 en 16:00 uur een gratis lunch voor Zwollenaren op het Grote Kerkplein waarbij zij wordt ondersteunt door Deltion’ers. De lunch wordt bereid met groenten die normaliter in de prullenbak zouden zijn beland en is een onderdeel van de Damn Food Waste campagne om aandacht te vragen voor voedselverspilling in de horeca. 

Voedselverspilling vindt in de hele keten plaats, waaronder in de horeca. DFW wil laten zien wat je zoal met voedsel, dat anders weggegooid zou worden, kan doen en zo voedselverspilling kan voorkomen. Deltionleraren Pim van Schaik en Ronny Ellen bereiden samen met DFW een heerlijke soep en een maaltijd gemaakt van kromme komkommers, tomaten met een butsje, aardappels met een uitschietertje en meer onfortuinlijke groentes die in smaak niet onderdoen voor hun soortgenoten. Daarnaast nemen studenten van de koksopleiding Jorick Schipper, Mitchel Schouten en Bryan de Olde deel aan een kookwedstrijd waarbij zij de strijd aangaan om het lekkerste gerecht met waste producten.

Chefs Revolution
In aanloop naar het DFW-evenement is tijdens Chefs Revolution, op maandag 15 september, in Restaurant De Librije ook aandacht besteed aan Damn Food Waste. Er was een cook-off waarbij o.a. chefs en studenten van de koksopleidingen van Deltion de strijd met elkaar aan gingen om het lekkerste gerecht met waste producten te maken. Een vakkundige jury riep o.a. Deltionstudenten Angelino Platje en Jorick Schipper tot winnaars uit. Naast het organiseren van de battles en de cook-off, kregen de studenten les over hoe je als kok voedselverspilling kan voorkomen.

Damn Food Waste Zwolle is een initiatief van FoodGuerilla (OneWorld), Voedingscentrum, Youth Food Movement, Wageningen UR, Duurzaam Door (Rijksdienst voor ondernemend Nederland), Feeding the 5000/EU Fusions, Provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Partij voor Cultuur en Groenkapje.

Gerelateerde artikelen

Back to top button