Nieuws uit ZwolleZwolle Kiest

D66 wil natuur- en kindvriendelijk Stadshagen

Zwolle – Maandag 5 februari 2018 debatteert de gemeenteraad over uitbreiding van Stadshagen. Mark Oldengarm voert namens D66 het woord. “D66 juicht de plannen toe, we hebben snel meer woningen nodig en het nieuwe stadsdeel wordt energieneutraal en speels. Daarbij krijgen mensen de ruimte om zelf hun huis te ontwerpen. Wij voegen daar graag natuurinclusief bouwen en kindvriendelijkheid aan toe,” aldus Mark.

De D66 fractie is erg blij met de toekomstplannen voor Stadshagen, specifiek voor Breezicht en Tippe. Het college komt met mooie voorstellen voor een klimaatbestendigde opzet van de wijk en energieneutraal wonen. Ook komt er ruimte om je eigen huis te ontwerpen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap / CPO). “Wat ons betreft komt daar nog meer ruimte voor, en wij hopen dat het college daar positief tegenover staat.”

Voor de leefbaarheid en toekomst van Breezicht is het belangrijk dat de kwaliteit van de woningen ook in de architectonische uitwerking overeind blijven. Zowel in uitstraling (geen 13 in een dozijn architectuur) als in functies die aansluiten bij de ‘natuurlijke’ omgeving. Het natuur inclusief ontwerpen is wat D66 betreft vast onderdeel van de architectuur in deze wijk. Dat is belangrijk voor de biodiversiteit en stadsnatuur. En dat geldt ook voor de rest van Zwolse bouwplannen. Denk aan nestkasten in daken voor vogels en spleten voor vleermuizen.

Naast ruimte voor dieren, wil D66 aandacht voor de veiligheid van kinderen. Wanneer de openbare ruimte uitnodigt tot spelen, moet die ook kindvriendelijk zijn. Dus bijvoorbeeld geen (drukke) verkeersroutes door het groen en natuurspeelplaatsen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button