HandbalSport

Travelbags/HV Zwolle handbalvrouwen breiden voorsprong uit op concurrentie na winst op Duiven

Zwolle – In de vroege morgen op zondag 4 februari stond de wedstrijd HV Duiven Dames 1 tegen HV Zwolle Dames 1 op het programma. Zwolle zag de dag ervoor al directe concurrent Heeten verliezen, waardoor er een gat geslagen kon worden van 7 punten.

Het beginsignaal klonk en het was Duiven die de score opende. Echter kon Duiven geen enkele weerstand bieden tegen de snelle aanvallen van de Zwolse formatie. Door flink wat overtredingen vanuit de dames van Duiven werden er meerdere 2 minuten tijdstraffen toegekend aan diens zijde.

Hierdoor werd na enkele minuten al een groot gat geslagen. De dekking stond als een huis en kansen werden optimaal benut. Zwolle kon de rust ingaan met een stand van 5-18.

Na rust was het zaak om door te gaan waar de dames waren gebleven. Helaas bleek dit nog niet zo eenvoudig. De koelbloedigheid die er in de eerste helft was, die was in mindere mate aanwezig. Dit zorgde ervoor dat kansen niet altijd even goed werden benut in het eerste gedeelte van de tweede helft.

De laatste 15 minuten werd het net wel weer eenvoudig gevonden. De Zwolse dekking stond compact en Duiven kon dan ook nog maar 1 keer tot scoren komen. Dit resulteerde in een eindstand van 11-33.

Op zondag 18 februari staat de thuiswedstrijd tegen Havana op het programma. In de Sporthal Zwolle Zuid wordt om 13.25 uur aangetreden. De dames hopen uiteraard weer op veel support.

Gerelateerde artikelen

Back to top button