Nieuws uit Zwolle

Verkeersstremming tijdens carnavalsoptocht

Zwolle – Ook dit jaar is Zwolle omgedoopt in Sassendonk van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 februari. De carnavalsvereniging De Eileuvers organiseert verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad.

Op zaterdag 10 februari vindt er onder andere een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug plaats en wordt er een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 18.00 uur hinder.

Carnavalsact op Nieuwe Havenbrug

Nadat de intocht van Stadsprins Decibel.nl en Jeugdstadsprinses Romy heeft plaatsgevonden, volgt er een act. Om de act te kunnen uitvoeren op de Nieuwe Havenbrug wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur afgesloten. Al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, ondervindt hiervan stremming. De omleidingsroute is via de Emmawijk. Daar bevindt zich tevens een tijdelijke bushalte. Deze tijdelijke bushalte is tot 18.00 uur in gebruik. Tussen 15.30 en 18.00 uur gaat de (praalwagen)optocht uiteen. De Nieuwe Havenbrug is dan ook afgesloten.

Carnavalsoptocht

Op de route van de carnavalsoptocht met praalwagens ondervindt het verkeer stremming. De optocht start om 14.00 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat, Sassenpoortenbrug naar de binnenstad. Op de Eekwal ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug gaat de optocht uiteen. Hiervoor wordt de brug afgesloten voor het verkeer tussen 15.30 en 18.00 uur. De Wethouder Alferinkweg is vanaf 13.00 uur afgesloten i.v.m. het verzamelen van de carnavalswagens. Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere rijroute.

OV

De stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion rijden een aangepaste route op de route van de carnavalsoptocht en pakken zodra mogelijk de normale route weer op.
Ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug rijden de stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion tussen 06.00 en 18.00 uur via de Emmawijk, waar een tijdelijk halte is.

In verband met activiteiten aan de Jufferenwal voor carnavalvierders op zaterdag 10 februari en zondag 11 februari rijden de stadslijnen 2 en 3 van Syntus beide dagen om. Daarmee vervallen de haltes aan Rodetorenplein en Buitenkant.
De stadslijnen rijden om via Pannekoekendijk – Katwolderplein.

Gerelateerde artikelen

Back to top button