Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieProvinciale Staten 2019Voorpagina

CDA wil de grootste partij van Overijssel blijven

Zwolle – Woensdagavond vond de aftrap van de campagne voor de Provinciale Staten verkiezingen plaats met een openingsdebat in de oude Statenzaal in de Zwolse binnenstad.

Lijsttrekker Eddy van Hijum van het CDA wil na de verkiezingen de grootste partij in de provincie blijven. Hij denkt het de huidige zetelaantal van elf te kunnen verbeteren met één extra zetel.

Lijsttrekker Monique van Haaf van de VVD gaat deze verkiezingen voor negen zetels. De partij heeft momenteel zes zetels.

Manouska Molema, de lijsttrekker van GroenLinks, wil zes zetels in de wacht slepen. Het zou een verdrievoudiging van het huidige aantal zetels inhouden.

PVV lijsttrekker Erik Veltmeijer mikt net als D66 lijsttrekker Wybren Bakker op zes zetels in de provinciale vergaderzaal. Het huidige zetelaantal van de democraten is vijf, de PVV bezit er eveneens vijf.

Luuk Folkerts, de voorman van Partij voor de Dieren in Overijssel, wil het zetelaantal verdubbelen. Van één naar twee zetels. 50PLUS lijsttrekker Fred Kerkhof wil na de verkiezingen met minstens vier statenleden de Overijsselse, politieke arena betreden. Momenteel moeten ze het met één zetel doen.

De lijsttrekker van de SP, Harry Broekhuijs, gaat voor behoud van de huidige vijf zetels. PvdA lijsttrekker Annemieke Wissink is iets ambitieuzer. Zij wil dit keer minimaal zes zetels veroveren. De partij moet het nu doen met vijf zetels.

Lijsttrekker Renate Van der Velde van ChristenUnie zou tevreden zijn met vijf zetels. De partij heeft nu vier zetels. SGP lijsttrekker Dirk van Dijk rekent er op dat ze de huidige twee zetels behouden, echter hoopt hij op een derde zetel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button