KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

CDA: Help verenigingen met de energierekening

Zwolle – Het Zwolse CDA stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over hoe verenigingen geholpen kunnen worden met een stijgende energierekening. Verenigingen kunnen minder toegankelijk worden als deze kosten doorgerekend worden naar de leden. Het CDA vraagt het college naar de mogelijkheden om deze verenigingen te ondersteunen als ze met een hoge energierekening geconfronteerd worden.

Stijgende kosten

Energiearmoede bij huishoudens neemt toe door de sterk stijgende gas- en energieprijzen. Ook voor (sport)verenigingen leiden stijgende kosten voor energie tot zorgen. Om douches, verlichting en verwarming te kunnen blijven betalen leidt dit tot stijgende kosten voor clubs en verenigingen, zoals cultuurverenigingen, wijkcentra en de scouting, die noodgedwongen maatregelen moeten nemen zoals het verhogen van de contributie.

“Verenigingen met hun vele vrijwilligers hebben een essentiële bijdrage aan onze Zwolse samenleving. Het kunnen sporten, zingen in een koor, bezoeken van een wijkcentrum moet voor het CDA gelijkwaardig mogelijk blijven ook al lopen de energiekosten op.” Aldus Jan Nabers, fractievoorzitter van het Zwolse CDA.

Ondersteuning

Het CDA vraagt het college naar de mogelijkheden om deze verenigingen te ondersteunen wanneer zij worden geconfronteerd met hogere energieprijzen. Ook vraagt het CDA hoe verenigingen verder gestimuleerd kunnen worden om te verduurzamen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button