BinnenstadKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVerkeerVoorpagina

Carnaval en Halve Marathon mogen in binnenstad blijven bij zero-emissie beleid

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle vindt dat de binnenstad voor de evenementen die daar nu plaatsvinden, de meest geschikte locatie is, ook na de invoering van de zero-emissiezone. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de PvdA door de wethouders Gerdien Rots en Monique Schuttenbeld.

Evenementen als carnaval en de Halve Marathon zijn sterk verbonden aan de binnenstad, zeggen zij. Deze evenementen maar ook andere evenementen zorgen voor economische activiteit en zijn belangrijk voor zowel de horeca als de winkels in de binnenstad. En dit soort evenementen zorgt er mede voor dat Zwolle aantrekkelijk blijft voor bezoekers, aldus de wethouders.

Ontheffingen

Voor bestaande voertuigen op fossiele brandstoffen zijn er overgangsregelingen en vrijstellingen. Daarnaast zijn er landelijke ontheffingen die via een centraal loket aangevraagd kunnen worden. Voor evenementen zoals carnaval kan men dagontheffingen aanvragen. Voor elk voertuig kan iedereen 12 keer per jaar per stad een dagontheffing aanvragen, waarmee men met het huidige voertuig voor die dag toegang krijgt tot de zero-emissiezone.

De wethouders snappen dat de overgang naar uitstootvrij vervoer voor veel ondernemers een grote uitdaging is en willen hen daarin zo goed mogelijk ondersteunen. Ze volgen de landelijke regels, maar vinden het ook belangrijk oog te houden voor de actuele (lokale) situatie, factoren en ontwikkelingen. Ze zijn en blijven daarom in gesprek met de ondernemers en belanghebbenden om samen te zoeken naar oplossingen.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button