Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Campagne ’40 dagen geen alcohol, Ik Pas’ gestart in Zwolle

Zwolle – Woensdag 1 maart is de landelijke actie ‘Ik Pas’ ook gestart in Zwolle. In het gebouw van de GGD waren diverse gezondheidsinstanties aanwezig tijdens de aftrap. Met het inschenken van een alcoholvrije apel cider piramide werd een periode van 40 dagen ingeluid waarmee de deelnemers zichzelf zullen onthouden van alcoholische versnaperingen. Wethouder Ed Anker is één van de ambassadeurs van de actie. Landelijk doen nu al meer dan 10.000 mensen mee.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de site www.ikpas.nl . Samen met alle andere deelnemers conformeer je je dan aan de 40 dagen onthouding. Deelnemers kunnen ook kiezen voor de 30 dagen variant. Deze is ook op 1 maart gestart.

Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan.

Fitter en scherper, beter slapen, afvallen en een betere huid

IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. Veel deelnemers van de eerste twee edities gaven aan onbewust een patroon te hebben aangenomen waarbij het vanzelfsprekend was dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol dronken. Door leerervaringen op te doen in de IkPas-periode werden ze bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbraken ze vastgeroeste patronen en was alcohol niet meer vanzelfsprekend. En voelden zich daar lekker bij. Ook heeft een groot deel van de deelnemers positieve lichamelijke veranderingen ervaren tijdens IkPas: ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid.

Aanmelden

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button