EconomieNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

VIDEO – Parkeergarage Katwolderplein geopend door abseilers

Zwolle – De nieuwe parkeergarage Katwolderplein is woensdagmiddag officieel geopend. Rond half 3 ’s middags daalden 2 abseilers af via de gevel van het beeldbepalende nieuwe gebouw achter de Pathé bioscoop in Zwolle. Projectwethouder Katwolderplein Ed Anker parkeerde de eerste elektrische dienstauto van de gemeente Zwolle in de nieuwe garage en overhandigde de sleutel aan wethouder Verkeer en Vervoer Filip van As.

De nieuwe parkeergarage staat op slechts 300 meter van de A28 en ligt op enkele minuten loopafstand van de binnenstad. In totaal biedt de garage plaats aan 700 auto’s voor bezoekers van de binnenstad, van bioscoop Pathé en supermarkt Deen en voor omwonenden. De garage heeft 6 verdiepingen waarvan één ondergronds.

laadpalen voor elektrische auto’s, zonnepanelen en energiezuinige verlichting

Wethouder Filip van As: “Met de nieuwe parkeergarage Katwolderplein aan de stadsentree Katerdijk heeft Zwolle er maar liefst 700 parkeerplekken bij. Het is een prettig licht gebouw, duurzaam ook: met laadpalen voor elektrische auto’s, zonnepanelen en energiezuinige verlichting die dimt als er niemand aanwezig is. Ik vind het mooi dat ook aan het groen gedacht is: de zijgevel wordt met planten groen aangekleed en er zijn speciale nestelplekken voor gierzwaluwen en vleermuizen gemaakt.”

Beheerdersloge

In de garage bevindt zich ook de beheerdersloge. In deze regiekamer worden alle gemeentelijke parkeeraccommodaties in Zwolle bewaakt en bediend.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button