BinnenstadNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Café Het Vliegende Paard opnieuw officieel stembureau

Zwolle – In het kader van de Europese Verkiezingen op donderdag 23 mei, opent studentencafé Het Vliegende Paard de nacht ervoor, om klokslag 00.00 uur, een officieel mobiel stembureau. Stemgerechtigden zijn welkom om tussen 00.00 uur tot 01.30 uur hun stem uit te brengen.

Voorafgaand aan het stemmen voor de Europese Verkiezingen zullen er op woensdagavond 22 mei vanaf 19.00 uur diverse activiteiten plaatsvinden in het kader van de verkiezingen, in samenwerking met Buro Ruis, Windesheim Honours College, SOOZ en diverse (politieke) jongerenorganisaties. Zo wordt er een documentaire uitgezonden over de Brexit en staat er een stemwijzerloket, speciaal voor de zwevende kiezer. Gedurende de avond wordt er tevens live radio gemaakt vanuit Het Vliegende Paard, waarbij onder andere aandacht wordt gevraagd voor de Europese Verkiezingen.

Het is niet de eerste keer dat Het Vliegende Paard wordt omgedoopt tot officieel stembureau. In de nacht voor de gemeenteraadsverkiezing in 2018 werd er ook al een mobiel stembureau in het studentencafé geopend.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren