LifestyleNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

[UPDATE] Buurtsportcoaches actief in Zwolle

Er is nog een wijziging gekomen in de dag van het aanbod in Holtenbroek en AaLanden. Ipv de 4e maandag van de maand moet het zijn de 4e woensdag van de maand.

Sinds oktober 2014 zijn er vijf buurtsportcoaches actief in Zwolle. SportService Zwolle, WIJZ en Travers hebben de handen in een geslagen om Zwollenaren te stimuleren om een gezonde en actieve levensstijl aan te nemen. De buurtsportcoaches gaan actief de wijk in om mensen te ondersteunen en helpen met alle soorten vragen die er leven op het gebied van sport en bewegen.

ZWOLLE – De Buurtsportcoaches richten zich voornamelijk op Zwollenaren boven de achttien in de wijken Diezerpoort, Holtenbroek, Kamperpoort en Aa-landen. Daarbij hopen de buurtsportcoaches met name specifieke doelgroepen die meer aandacht verdienen te kunnen ondersteunen. De buurtsportcoaches leggen verbinding tussen zorg, welzijn en sportverenigingen in de buurt.

Buurtsportcoaches Annejet Cramer (SportService Zwolle) en Linda Schwering (WIJZ) zijn actief in Holtenbroek en Aa-Landen. Dorien Vogel (SportService Zwolle) en Marloes Holterman (WIJZ) in Diezerpoort en Kamperpoort. Yassine Assa (Travers) is werkzaam in beide stadsdelen. Daarnaast hebben de vijf buurtsportcoaches gezamenlijk een stedelijke functie.

“Buurtbewoners kunnen met al hun sport en bewegen vragen bij ons terecht. We hopen zo een vast aanspreekpunt in de buurt te worden”, aldus buurtsportcoach Annejet Cramer.

Sport- en Beweegspreekuur

De buurtsportcoaches komen naar jou toe deze winter. Ben jij benieuwd welke beweegmogelijkheden er voor jou in
de wijk zijn, opzoek naar een maatje / groepje om samen mee te sporten of op zoek naar tips voor een gezonde leefstijl? Dan is het sport & beweegspreekuur hiervoor een goed begin. Bij onze buurtsportcoaches kun je vanaf nu elke maand vrijblijvend terecht met al jouw sport en beweegvragen.

In Holtenbroek en Aa-Landen:

2e woensdag van de maand          10.00 – 11.00 uur     Wijkcentrum Holtenbroek
4e woensdag van de maand          10.00 – 11.00 uur     Wijkcentrum De Bolder

In Diezer- en Kamperpoort:

1e woensdag van de maand 10.00 – 11.00 uur Dienstencentrum De Terp
2e woensdag van de maand 08.45 – 09.45 uur Wijkcentrum Kamperpoort
3e maandag van de maand 10.00 – 11.00 uur Wijkcentrum Vlasakkers
4e woensdag van de maand 08.30 – 09.30 uur Brede School Het Wonderwoud

 

buurtsportcoaches
De buurtsportcoaches van Sportservice Zwolle, Travers en WIJZ

Gerelateerde artikelen

Back to top button