Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Buurt en dementerende bewoners zorghuis leggen samen boomspiegels aan

Zwolle –  Buiten met de boomspiegels bezig, samen met de wethouder. Voor een bewoner van Zorghuis Anna Heerkens aan de Hertenstraat in Zwolle de ultieme wens.  Want contact met de buitenwereld is voor die bewoners, die last hebben van dementie, heel belangrijk. Het zorghuis had daarom zaterdag in het leven geroepen als burendag. Een dag waarop de boomspiegels in de straat, samen met de buren, onder handen werden genomen. Voor de mensen die niet naar buiten konden was het aanschouwen van al die activiteit via de ramen ook al een belevenis.

Het is niet de eerste gezamenlijke activiteit. De buren uit de straat van Anne Heerkens zijn zeer betrokken. In een groepsapp wordt de informatie gedeeld en wie zin heeft, komt langs. Omgekeerd geldt dat natuurlijk ook. Anna Heerkens schiet ook graag de buurt te hulp, bijvoorbeeld voor een gezamenlijke barbecue.

Zorghuis Anna Heerkens aan de Hertenstraat is een huis voor mensen die last hebben van dementie. Gelegen middenin de gezellige wijk Assendorp biedt zorgorganisatie IJsselheem een beschermde, huiselijke en herkenbare omgeving in de vorm van kleinschalig wonen.

 

Burendag © Annette Bosch

 

Burendag . Wijkwethouder René de Heer zet de schop in de grond voor een mooie boomspiegel . © Peter Denekamp

 

Burendag © Annette Bosch

 

Burendag © Peter Denekamp

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button