BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hoevenbrug krijgt unieke innovatieve wegdekverwarming

Zwolle – De Hoevenbrug, de brug over Almelose/Overijssels Kanaal, krijgt wegdekverwarming. Deze verwarming moet er in de wintermaanden voor zorgen dat het wegdek  niet bevriest. De helling van de brug maar ook de aanloop ernaar toe is dusdanig steil dat het bij gladheid problemen oplevert voor fietsers.

De wegdekverwarming bij de Hoevenbrug is een duurzaam, innovatief project en uniek voor Zwolle en Overijssel. Op duurzame wijze wil de gemeente de bereikbaarheid en veiligheid op de regionale fietsroutes Zwolle-Wijthmen en Zwolle-Heino waarborgen bij sneeuw en vorst. Ook direct omwonenden hebben hier straks profijt van. De aansluitingen van de Hoevenbrug (Kanaalweg en Oudeweg) liggen redelijk schuin (steil) en grenzen met een steil talud direct aan het Almelose/Overijssels Kanaal. Daarnaast bevriezen de hellingen van de brug sneller tijdens vorstperiodes.

Sensoren

Sensoren in het wegdek meten de temperatuur en schakelen de verwarming in zodra het glad dreigt te worden. Het project is energieneutraal doordat de energie voor de wegdekverwarming ter plekke wordt opgewekt met zonnepanelen.

De aanleg van de wegdekverwarming combineert de gemeente met wegonderhoud aan de Kanaalweg. ingenieursadvies- en architectenbureau Sweco is verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitvoering en beheer van het wegdekverwarmingssysteem. De werkzaamheden starten in de eerste helft van 2019. Daarvoor moet de temperatuur wel 10 graden of hoger zijn.

De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Overijssel, vanwege het vernieuwende en duurzame karakter ervan.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button