112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kalverstraat blank door lekke ondergrondse brandkraan

Zwolle – Tientallen huishoudens en bedrijven in de omgeving van de Kalverstraat kwamen dinsdagmiddag rond drie uur zonder water te zitten of hadden te kampen met een lage waterdruk.

Ook kwam de Kalverstraat blank te staan. Het water liep bij sommige panden naar binnen. Het magazijn van restaurant Poppe, gevestigd in een voormalige hoefsmederij in de historische binnenstad, liep vol water. “Vermoedelijk heeft een wasmachine in het magazijn het niet overleefd”, vertelt restaurant eigenaar Sander Struick. “Het water steeg tot aan de bovenkant van de drempel naar het restaurant. We hebben dus geluk gehad”, aldus de Poppe uitbater.

Een lek, in een aan de waterleiding gekoppelde ondergrondse brandkraan, bleek de oorzaak van alle overlast. Monteurs van Vitens waren snel ter plaatse. Nadat het overtollige water was weggepompt is de ondergrondse brandkraan uitgegraven en vervangen door een nieuw exemplaar.

Rond vijf uur kon het waterbedrijf weer druk op de waterleiding zetten.

Foto’s: © Peter Denekamp

Duim omhoog. Klus geklaard. Water weer op de leiding om 17.00 uur. Foto © Peter Denekamp

Magazijn restaurant Poppe © Peter Denekamp

De lekke brandkraan © Peter Denekamp

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button